Goeree Overflakkee Nieuws

WOZ-waarde koopwoningen op Goeree-Overflakkee stijgt sneller dan landelijk gemiddelde

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde van koophuizen op Goeree-Overflakkee dit jaar is gestegen naar 404.000 euro, wat een toename van 19,2 procent is ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze forse stijging wordt toegeschreven aan de situatie op 1 januari van dit jaar, waarbij huiseigenaren nu inzicht krijgen in de aanzienlijke prijsstijgingen in 2022.

Deze stijging overtreft de landelijke trend, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde van koophuizen in heel Zuid-Holland met 15,2 procent stijgt, en het landelijk gemiddelde op 439.000 euro ligt, een toename van 16,1 procent.

Gemeenten, waaronder die op Goeree-Overflakkee, hebben de mogelijkheid het belastingpercentage aan te passen, wat invloed kan hebben op de hoogte van de onroerendezaakbelasting (ozb). Hoewel de huizenprijzen inmiddels zijn gestabiliseerd, kan de impact van de eerdere stijging nog merkbaar zijn op de aanslagen van de gemeentebelasting voor het komende jaar.

Opvallend is ook dat de WOZ-waarde van sociale huurwoningen landelijk sneller stijgt dan die van koopwoningen, met ongeveer 18 procent. Op Goeree-Overflakkee is de WOZ-waarde van corporatiewoningen met 20,3 procent gestegen tot 219.000 euro. Huurders betalen de ozb niet direct, maar voor degenen die de maximale huur betalen volgens het puntenstelsel, kan het zinvol zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *