Goeree Overflakkee Nieuws

Zeer Zware Avondspits Verwacht door Regen en Sneeuw: ‘Lastige Rijomstandigheden’

Automobilisten moeten zich voorbereiden op een zeer zware avondspits op maandag, met regen en mogelijk sneeuw in delen van het land. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie voorspelt uitdagende rijomstandigheden. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege gladheid, behalve in kustgebieden.

Het oosten kan vanaf de tweede helft van de middag lokale gladheid ervaren door sneeuw, met het noorden, midden en zuidoosten later op de avond. In het oosten kan zich mogelijk een sneeuwdek van enkele centimeters vormen, wat vooral het verkeer kan hinderen, aldus het KNMI.

Tijdens de avondspits zal de rest van het land ook hinder ondervinden van overvloedige regen. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten hun rijstijl aan te passen en de actuele verkeersinformatie te raadplegen.

Na een drukke ochtendspits met veel regen en ongelukken, verwacht Rijkswaterstaat een uitdagende avondspits. Eerder op de dag stond er op het hoogtepunt 975 kilometer file, vooral rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De verkeersdienst waarschuwt voor mogelijke veranderingen in de avondspits door het verwachte weer.

Incidenten tijdens de ochtendspits veroorzaakten vertragingen op de A27 richting Breda, de A20 bij Moordrecht en de A16. Ongelukken op de A2 bij knooppunt Everdingen en de A12 bij Woerden leidden ook tot vertraging. Een file van meer dan drie kwartier op de A4 bij Den Haag werd veroorzaakt door reparatiewerkzaamheden aan de vangrail bij knooppunt Prins Clausplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *