april 18, 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Aantal legale wapens op Goeree-Overflakkee hoogste van heel Zuid-Holland

Stockfoto

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal legale wapens op Goeree-Overflakkee het hoogste is van heel Zuid-Holland. Volgens gegevens die zijn opgevraagd door deze site en GVB RTL Nieuws, bezitten 463 inwoners van Goeree-Overflakkee samen 1387 wapens, wat het hoogste niveau van wapenvergunningen in de regio vertegenwoordigt.

Van de ruim 66.000 Nederlanders met een wapenvergunning zijn de meesten jagers of leden van schietverenigingen. Echter, er zijn ook mensen met wapens voor vogelafweer, sportwedstrijden of historische nabootsingen. Deze wapenbezitters worden eens in de drie jaar gecontroleerd door de politie, maar recente gegevens tonen aan dat niet alle controles zijn uitgevoerd zoals gepland.

In de periode van 2019 tot 2021 kreeg 84 procent van alle wapenbezitters op Goeree-Overflakkee een controle, wat minder is dan beoogd. In latere jaren steeg dit percentage naar 89 procent. Landelijk gezien is 84 procent van alle wapenbezitters gecontroleerd in de afgelopen drie jaar, maar het is onduidelijk of sommige mensen meerdere keren zijn gecontroleerd.

De controles op wapenbezitters zijn sinds 2011 aangescherpt, maar recentelijk is er een tekort aan toezicht geconstateerd. Toon Moeskops, Adviseur Korpscheftaken van de Nationale Politie, erkent dit tekort en benadrukt dat geen enkel systeem waterdicht is. Hoewel gestreefd wordt naar optimale veiligheid, kan een honderd procent garantie op foutloos functioneren niet worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.