april 18, 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Inbrekers op Goeree-Overflakkee sloegen dit jaar al acht keer toe

In de eerste drie maanden van dit jaar hebben inbrekers acht keer geprobeerd toe te slaan op Goeree-Overflakkee, blijkt uit politiecijfers. Hoewel dit minder vaak is dan dezelfde periode vorig jaar, toen er twaalf meldingen waren, blijft het een zorgwekkend probleem.

Het aantal woninginbraken neemt landelijk al jaren af, met dit jaar geen uitzondering. In maart van dit jaar waren er slechts 1651 inbraken en inbraakpogingen, in vergelijking met bijna 6500 tien jaar geleden. Deze daling wordt toegeschreven aan betere huisbeveiliging en een verschuiving van criminelen naar online misdaden.

Van de 390 inbraken gemeld in heel 2023 op Goeree-Overflakkee is slechts één op de twaalf opgehelderd, volgens CBS-cijfers. Hoewel de politie verdachten in beeld heeft, betekent dit niet altijd dat er arrestaties zijn verricht of veroordelingen zijn uitgesproken. In Zuid-Holland heeft de politie vorig jaar één op de acht diefstallen opgehelderd, maar dit aantal kan in de loop der tijd toenemen.

Hoewel er geen specifieke cijfers zijn over de slachtoffers op Goeree-Overflakkee, tonen landelijke gegevens een duidelijk beeld. Het typische slachtoffer van woninginbraken is 54 jaar oud, woont meestal alleen in een grote stad, en behoort tot het hoogste inkomenskwart van Nederland. Inbrekers daarentegen zijn gemiddeld 32 jaar oud, vrijwel altijd mannen, wonen ook alleen in de stad, en behoren tot het laagste inkomenskwart van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.