17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Stalkende Dordtse ex veroordeeld tot celstraf en toegangsverbod tot Goeree-Overflakkee

In een recente uitspraak van de rechtbank is Dennis M. (46) uit Dordrecht veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege stalking van zijn ex-vriendin op Goeree-Overflakkee. De rechtbank heeft besloten dat M. na zijn vrijlating gedurende de komende drie jaar het eiland niet mag betreden, tenzij voor werkdoeleinden waarbij hij alleen op specifieke wegen mag rijden.

Het vonnis komt nadat M. schuldig werd bevonden aan herhaaldelijke stalking van zijn ex-partner, waarbij hij onder andere haar voordeur vol hing met brieven en zelfs met zijn auto op haar en een vriend inreed, wat door de rechtbank werd beschouwd als een poging tot zware mishandeling. Als onderdeel van zijn straf moet M. na zijn vrijlating een enkelband dragen die de politie waarschuwt als hij binnen 5 kilometer van het slachtoffer komt. Daarnaast draagt het slachtoffer zelf een ‘slachtofferdevice’ om op de hoogte te worden gebracht van zijn nabijheid.

Hoewel de ex-vriendin hoopt dat M. hulp zal krijgen, blijft hij voorlopig nog in de cel zitten en zal hij na zijn vrijlating moeten meewerken aan behandeling. De rechtbank hoopt hiermee zowel het slachtoffer als de veroordeelde te beschermen en herhaling van de stalking te voorkomen.

Geef een reactie