april 18, 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Voordeur en ramen volgeplakt met tientallen dreigbrieven: ‘In één klap is je leven weg’

In het rustige dorp Sommelsdijk heeft een vrouw haar toevlucht gezocht nadat haar leven een angstaanjagende wending nam. Na het beëindigen van een knipperlichtrelatie met Dennis M. (46) uit Dordrecht, werd ze overspoeld met niet minder dan 350 berichten op WhatsApp, een mix van liefdevolle smeekbeden en woedende tirades.

Na het blokkeren van M. volgden anonieme mailtjes en een nachtelijke bezoeking waarbij veertig dreigbrieven werden afgeleverd, en nog eens 25 op haar voordeur en ramen werden geplakt.

De angst bij de vrouw bereikte een kritiek punt toen ze op 26 december een verontrustende boodschap ontving: ‘Jij krijgt morgen zoveel haat en gezeik tegelijk. In één klap is je leven weg,’ schreef M. Deze dreigementen dwongen haar tot een leven van isolement, waarbij zelfs het uitlaten van de hond gepaard ging met constante waakzaamheid, haar dochter altijd paraat met haar mobiele telefoon om de politie te kunnen waarschuwen.

Deze nachtmerrie bereikte een schokkend hoogtepunt toen M. op 27 december met zijn auto opdook en op haar afreed, waarbij hij haar doelbewust leek te willen raken. Een goede vriend die bij haar was, bevestigt haar verhaal en de dreigementen die M. vanuit zijn auto uitte: ‘Ik ga je doodmaken. Morgen ben je dood, je weet niet waar je mee bezig bent.’

M. is gearresteerd en wordt nu vervolgd voor poging tot doodslag, zware mishandeling en stalking. Het Openbaar Ministerie eist 15 maanden celstraf, waarvan 5 voorwaardelijk. Bij zijn voorlopige vrijlating zou M. een enkelband moeten dragen, terwijl het slachtoffer een apparaat krijgt dat alarm slaat wanneer M. binnen 5 kilometer van haar woning komt, om zo snel mogelijk politie-interventie te garanderen.

De verdachte toont spijt en erkent zijn fouten, maar de aanklager benadrukt het verontrustende patroon van volhardend gedrag dat niet voortkomt uit liefdesverdriet, maar uit controle en dreiging. De woorden van het slachtoffer laten geen ruimte voor interpretatie: M. mag nooit meer in haar leven komen.

De uitspraak in deze zaak is gepland op 22 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.