april 18, 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Werkzaamheden aan N59 Berm: Twee Weekendafsluitingen in Juni

De berm langs de N59, tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg), ondergaat verstevigingswerkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden gedurende twee weekenden in juni: van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni. Het weekend van 21 tot 24 juni fungeert als reserveweekend. Eerder geplande werkzaamheden in maart werden uitgesteld vanwege de natte weersomstandigheden.

De bermverharding is bedoeld om weggebruikers in staat te stellen gemakkelijker en veiliger uit te wijken wanneer nood- en hulpdiensten passeren.

De afsluiting zal plaatsvinden in beide weekenden van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur en zal beide richtingen van de weg en de parallelweg omvatten. De parallelweg blijft open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en het openbaar vervoer. De dienstregeling van het openbaar vervoer blijft tijdens deze twee weekenden ongewijzigd.

Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard reizen, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of vice versa.

De werkzaamheden omvatten het vervangen van de laag grond door een steenlaag. Momenteel bestaat de berm uit een stenen fundering (Silex) met daarbovenop een laag grond (met ingezaaid gras), die ook wordt gebruikt om uit te wijken voor passerende hulpdiensten zoals ambulances en brandweer. Op sommige plaatsen blijkt de berm te laag te liggen en er ontstaat spoorvorming. Om dit te verbeteren, wordt de gehele laag grond (over een lengte van 2 keer 6 kilometer) verwijderd en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Dit resulteert in een stevigere en beter herkenbare berm. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Heijmans.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.n59vandetoekomst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.