april 18, 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

OM overweegt lagere straf voor vrachtwagenchauffeur die agent doodreed: ‘M. loopt op muziek vooruit’

Openbaar Ministerie

Het hoger beroep tegen vrachtwagenchauffeur Edwin M., die in de zomer van 2021 motoragent Arno de Korte doodreed, gaat van start. De Rotterdamse rechtbank veroordeelde de 48-jarige chauffeur uit Melissant tot twaalf jaar celstraf en tbs. Echter, er is nu advies dat tbs met voorwaarden passender zou zijn, met een maximale straf van vijf jaar. Het OM merkt op: “Meneer M. loopt op de muziek vooruit.”

De advocaat van M., mr. Jan-Jesse Lieftink, dringt aan op snelle behandeling in een forensisch psychiatrische kliniek, zodat bij een celstraf van vijf jaar, waarvan hij al drie heeft uitgezeten, hij binnen enkele maanden daarheen kan. Het OM en het gerechtshof vinden dit echter te vroeg. M. wordt verdacht van moord of doodslag op de motoragent, maar beweert dat hij te laat de agent zag om te remmen en probeerde uit te wijken.

Na twee eerdere incidenten, waarbij een andere agent zijn arm verloor en een fietser overleed, meende M. dat de politie het op hem gemunt had. Nieuw is dat M. nu flashbacks meldt naar deze gebeurtenissen. Na extra onderzoek door het Pieter Baan Centrum (PBC) is bij hem naast een autistische en aanpassingsstoornis ook PTSS vastgesteld, wat suggereert dat M. verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het incident. Twee deskundigen van het PBC worden opgeroepen bij het hoger beroep op 24 en 25 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.